میدان نفتی

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت در مراسم امضای یادداشت تفاهم گفت: یکی از تدابیر شرکت ملی نفت توسعه فعالیت های شرکت های نفتی ایرانی که در این چارچوب ارزیابی کیفی از شرکت های فعال ایرانی در این زمینه صورت گرفت و از میان آنها ده شرکت موفق به دریافت مجوز برای فعالیت های مورد تایید شرکت ملی نفت شدند.

به گزارش شانا مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران دربرنامه ۵ ساله اخیر خود اقدامات بسیار وسیعی را در جهت تحقق اهداف اکتشاف نفت و گاز انجام داده است که نتایج درخشانی را به همراه داشته است.
مخزن خامی میدان منصوری، میدان کیش، میدان آذری، مخزن خامی میدان اهواز، میدان پرنج، میدان گازی سفید زاخور، میدان چنگوله بلوک اکتشافی اناران، کوه آسماری، مخزن ایلام و گسترش لایه مخزنی کژدمی میدان نفتی آزادگان، مخزن گاز میدان فرزاد – Bو نفتی بینالود در بلوک فارسی، میدان نفتی عسلویه شرقی، مخزن فهلیان میدان جفیر، میدان اروند، میدان نفت و گاز بالارود، لایه سروک در میدان بند کرخه، میدان نفتی آبان و میدان گازی سفید باغون، از جمله میادین کشف شده توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در ۴ سال گذشته به شمار می­آیند.

مدیر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: از سرمایه گذاران انتظار داریم تا در پروژه های ازدیاد برداشت و مدیریت مخزن برنامه های خود را ارائه کنند، سرمایه گذارانی که در این بخش برنامه کاری ارائه کنند از شانس بالاتری برای مشارکت برخوردارند.

وی میدانهای سفید زاخور، دی، فاز دو آغار، سفید باغون و هالگان را ٥ میدان گازی این شرکت معرفی کرد و گفت: هم اکنون از این میدانها تنها میدان آغار در حال تولید است.

به گفته مدیر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران پیش بینی شده است که با طرح توسعه این ٥ میدان دو هزار میلیون فوت مکعب گاز و ٢٧ هزار بشکه میعانات گازی در روز تولید شود.

وی افزود: شرکت غدیر یکی از ده شرکت ایرانی است و با توجه به میزان توانایی های این شرکت برای سرمایه گذاری انتظار داریم با تعهد و در اختیارگرفتن مشاوران بین المللی در زمان تعهد شده اجرای مطالعات این چهار میدان را به خوبی انجام دهند.

انتظار داریم بعد از شش ماه شرکت غدیر با اجرای مطالعات دقیق زمینه استخراج از این میادین چهارگانه را فراهم کند و با سرمایه گذاری حدود ده میلیارد دلاری فعالیت جدی خود را در این میادین فراهم کند.

 در زمینه گستردگی مخازن نفتی و اکتشاف نفت درجا در میان میادین کشف شده مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در ۴ سال گذشته، مخزن ایلام و لایه مخزنی کژدم میدان نفتی آزادگان مقام اول را کسب کرده­اند.
در سال ۸۵ با حفر هفتمین چاه اکتشافی توصیفی آزادگان تا عمق ۴۵۶۰ متری و انجام آزمایش­های کامل بر روی لایه­های مخزنی، ۱۶۹۳ میلیارد بشکه نفت درجا با درجه سنگینی ۱۷ API از این مخزن کشف شد. همچنین با گسترش لایه مخزنی کژدمی تا محدوده چاه آزادگان – ۷ در شمال میدان ۲۷۹۹ میلیون بشکه نفت درجا با درجه سنگینی ۲۷ API به حجم ذخایر قبلی اضافه شد. لایه سروک در میدان بند کرخه با دارا بودن ۵۱/۲ میلیارد بکه نفت درجا، مقام دوم را دراین زمینه دارا است.

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ٩ میدان نفتی و ٥ میدان گازی و یک بسته میدان گازی را در غرب کشور به همراه پروژه پایین دستی توسعه پالایشگاه ایلام در قالب قراردادهای IPC به سرمایه گذاران خارجی حاضر در کنفرانس تهران معرفی کرد.به گزارش خبرنگار شاناا مدیر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران امروز (یکشنبه ـ ٨ آذرماه) در پنل تخصصی فرصتهای سرمایه گذاری در میدانهای خشکی به معرفی شرکت نفت مناطق مرکزی به دلایل جذابیت پروژه های معرفی شده از سوی این شرکت برای سرمایه گذاری خارجی پرداخت.
وی حیطه عملیات شرکت نفت مناطق مرکزی ایران را ٧٥ درصد از کل کشور دانست و افزود: گستره فعالیت این شرکت در ١١ استان در جنوب، جنوب غرب و شمال شرق ایران است.مجموعا بیش از ٤٠ درصد تولید گاز کشور از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی انجام می شود .

وی نحوه تقسیم بندی بسته های سرمایه گذاری را براساس موقعیت جغرافیایی، ویژگیهای سنگ و سیال مخزن اعلام کرد وگفت: البته این آمادگی وجود دارد که شرکتها درباره کل بسته ها یا تک تک آنها برنامه کاری ارائه دهند.

مدیر برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره بسته ٩ میدان نفتی شامل میدانهای نفتی آبان، پایدار، پایدار غرب، دانان، چشمه خوش، دالپری، سومار، نفتشهر و دهلران گفت: ٤ میدان شامل پایدار غرب، نفتشهر، آبان و دهلران با کشور عراق مشترک هستند.

وی با بیان این که همه میدانهای نفتی به نوعی توسعه یافته اند، افزود: هم اکنون این میدانها روزانه یکصد هزار بشکه نفت تولید می کنند اما ظرفیت تولید آنها ١٧٠ تا ٢٠٠ هزار بشکه قابل افزایش است.

هندی گفت: تولید گاز چهار میدان گازی برای فرآورش به پالایشگاه جم و تولید میدان آغار به پالایشگاه فراشنبد ارسال می شود.

وی آخرین بسته پیشنهادی را توسعه فاز دوم میدان تنگ بیجار در غرب کشور با شرائط ویژه مخزنی اعلام کرد و افزود: این میدان در حال حاضر جزو میدانهای تولیدی است که روزانه ٢٥٠ میلیون فوت مکعب تولید دارد و بعد از توسعه تا ٣٥٠ میلیون فوت مکعب قابل افزایش است.

به گزارش شانا، تفاهم‎نامه همکاری با هدف مطالعه یک میدان نفتی و یک میدان گازی، صبح امروز (سه شنبه، ۳۰ خردادماه) با حضور علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میان دکتر غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و  آنتونیو ولا، مدیر بخش بالادستی شرکت انی امضا شد.

بر مبنای این تفاهم‎نامه همکاری، شرکت انی ایتالیا ۶ ماه فرصت دارد نتایج مطالعات خود را روی میدان‌های نامبرده به شرکت ملی نفت ایران ارائه دهد.

پیش از این برای میدان‎ گازی کیش با شرکت‎های انگلیسی-هلندی شل، گازپروم روسیه و شرکت سرمایه گذاری غدیر نیز تفاهم‎نامه مطالعاتی امضا شده است.

شرکت نفت فیلیپین و سرمایه‌گذاری غدیر پیش از این برای مطالعه میدان دارخوین با شرکت ملی نفت ایران به تفاهم رسیده بودند.

 


ارسال دیدگاه